Cine este Sensey Radu Ciuca?
January 3, 2024

A început artele marțiale în anul 1989, la vârsta de 8 ani, fiind fascinat de Karate, stilul Wado-Ryu. Primul profesor i-a fost Sensei Dumitrescu Vasile, care i-a îndrumat pașii pe calea cunoașterii de sine și cu ajutorul căruia a ieșit de mai multe ori campion național Wado-Ryu.
Ulterior, odată cu experiența dobândită în practică, acesta a început abordarea și a altor stiluri cum ar fi: Shotokan, Shidokan, Kempo, Kickboxing, Muay, dobândind diverse gradații pentru înaltul nivel de pregătire și devenire în stilurile respective.

Întâi instructor (de la vârsta de 17 ani), apoi antrenor al clubului Shinto-Wado, Sensei Radu Ciucă a continuat să competiționeze la cel mai înalt nivel, devenind multiplu campion național, european și mondial de Kempo, sub îndrumarea antrenorului lotului național de Kempo, dl. președinte Amatto Zaharia, care l-a selecționat pentru a lupta, încă din anul 2005.

Ulterior, acesta și-a perfecționat pregătirea în sporturile marțiale de contact, în anul 2012, obținând în Thailanda (Bangkok), certificatul de instructor în Muay, arta străveche Thai, și de asemenea abilitarea de a răspândi și a susține dezvoltarea stilului în lume.

Pentru modul de implicare în promovarea și dezvoltarea stilului, Sensei Radu Ciucă a devenit vicepreședinte al Confederației Europene de Muay în anul 2013, iar în anul 2014, împreună cu dna. Gabriela Murg, președinta Confederației Europene de Muay, organizează pentru prima oară în România Campionatul European de Muay, o premieră la acest nivel.

Datorită succesului organizării primului eveniment de această amploare în țara noastră, Sensei Radu Ciucă obține din nou abilitarea organizării Campionatului European în țara noastră în acest an, competiție de complexitate și cu un grad important de întrecere.

Prezent mereu în mijlocul evenimentelor importante din sporturile marțiale autohtone, Sensei Radu Ciucă s-a remarcat de fiecare dată, indiferent de postură: competitor, antrenor, organizator, conducător.

Anul acesta, a inaugurat o sală modernă de sporturi martiale, pe mai multe paliere de combat, rodul pasiunii sale și al unor investiții importante. Având numele „Uni Sport”, spațiul se vădește ca un complex în care, indiferent de vârstă, oricine se poate pregăti pentru performanță sau pentru întreținere fizică în sectoarele arte marțiale sau fitness.

Ca proiecte de viitor, acesta dorește să onoreze postura de coordonator internațional al Federației Mondiale de Muay în care a fost propus, ca urmare a succesului avut de Campionatul European de anul acesta și nu numai, precum și să dezvolte la nivel de masă practicarea sporturilor marțiale.